Direktförsäljningar

Direktförsäljning är ett bra sätt i Membra att hålla en kassadagbok och redovisning över vilka produkter som har sålts då det inte spelar någon roll vem som är köparen.

Ifall en förening har t.ex. böcker, cd-skivor, t-shirts och dekaler till salu i sitt kansli och för en kassadagbok över hur många av varje som har sålts per dag är direktförsäljningen i Membra ett sätt att underlätta och förenkla redovisningen.

Då man bokar försäljningarna i Membra får man automatiskt rapporter över vilka produkter som har sålts samt en kassadagbok över hur mycket pengar det ska redovisas för. Då man kan ange redovisningskoder för varje produkt får man även ut underlag för bokföringen.

Skapa en direktförsäljning

Gå till Försäljning -> Direktförsäljning. På denna sida listas alla tidigare direktförsäljningar som gjorts.

Välj Lägg till försäljning uppe i övre fliken och följande ruta öppnas.

Skapa en ny direktförsäljning (tryck på bilden för att förstora den)

Det går att ändra på datumet för direktförsäljningen, dagens datum föreslås alltid som standard. Nästa steg är att lägga till de produkter som har sålts.

Lägg till försäljningsrad

Under Ny rad går det att välja vilken produkt som blivit såld. Tryck på dropdown-menyn för att leta i alla föreningens produkter, när du valt en fylls standarddatan in i de tre följande fälten. Dessa går att ändra på manuellt vid behov.

Texten i fältet beskrivning kommer att synas på kvittot. Tryck på Spara för att spara försäljningsraden på direktförsäljningen. Det går att lägga till så många försäljningsrader som man vill. Till höger visas också delsumma, eventuell moms, och slutliga summan som betalats.

Välj betalningssätt

Välj vilket betalningsalternativ som ska användas genom att trycka på en av de fyra möjligheterna, kontant, bankkort, kreditkort, eller kuponger. Tryck på Spara försäljning uppe i övre fliken för att spara och registrera direktförsäljningen.


I listan över försäljningar kan man nu välja den skapade försäljningen och klicka på Ladda ner kvitto i övre fliken, ifall man vill skriva ut ett PDF-kvitto.

Kvittot på direktförsäljningen

Feedback