Enskild betalning

Inbetalningar som inte är kopplade till öppna försäljningar eller fakturor, kan registreras i Betalning -> Enskild betalning.

En inbetalning kan sparas för medlem eller kund som innestående, registreras återbetald eller som en försäljning på produkt.

Registrera enskild betalning

Registrera enskild betalning (klicka för att förstora bilden)
  • Bankkonto/betalningssätt
    Välj betalningssätt -du kan välja från de bankkonton du registrerat i Membra eller välja mellan bank/kreditkort, kontant eller kuponger.
  • Betalningsdatum
    Ange betalningsdatum.
  • Orsak
    Orsaken till en enskild betalning kan vara Försäljning, Återbetalning eller Innestående.
  • Datum för återbetalning
    Då orsaken till betalningen är Återbetalning, skall du även ange datum för Återbetalningen.
  • Belopp
    Ange belopp. Ifall orsaken till betalningen är en försäljning, anges summan per produkt i produktlistan till höger. Då summerar Membra automatiskt totalbeloppet av produkterna i Belopp -fältet.
  • Betalare
    Betalaren kan vara en medlem eller kund. Välj först typ av betalare och sök sedan fram betalaren med Sök funktionen.

Välj Spara för att registrera betalningen. Membra ber dig bekräfta registreringen av den enskilda betalningen innan den bokas.