Fakturerarmeddelande

Då en förening ska börja skicka e-fakturor måste man först göra ett avtal med sin bank. Efter det skall ett fakturerarmeddelande skickas till banken där grunduppgifter om föreningen som fakturerare anges.

I Membra kan man skapa detta fakturerarmeddelande genom att gå till Fakturering -> Fakturerarmeddelande, då öppnas följande dialog:

Skapa fakturerarmeddelande

Alla uppgifter som är färdigt ifyllda är tagna från föreningens inställningar. Dessa går ännu att korrigera i detta skede. Från denna funktion kan man skapa ett nytt fakturerarmeddelande vilket ger en fil i XML-format som resultat, filen heter membra.senderinfo.xml, spara den på datorn.

Denna fil skall föreningen ladda upp till sin nätbank eller bankprogram. Föreningens bank sköter om distributionen av meddelandet till de övriga bankerna.