Träningsavgifter

Ifall föreningen behöver kunna fakturera åldersbaserade avgifter utöver medlemsavgifterna, är träningsavgifterna ett bra alternativ. Detta är en tilläggstjänst i Membra, hör gärna av er till Membra Support ifall ni är intresserade.

Det går att skapa så många olika avgifter som det behövs och de baserar sig på ålderskategorier.

För att välja de medlemmar som skall få träningsavgift, gå till medlemskortet och lägg ett krux i fältet Träningsavgift som hittas under fliken Övrigt.

Underhållet för Träningsavgifterna sker från Inställningar -> Träningsavgifter. För att skapa en ny träningsavgift, klicka på Lägg till.

Träningsavgifterna

I rutan som öppnas skall följande fält definieras:

• Namn: namnet på träningsavgiften
  • Produkt: vilken produkt den skall använda sig av vid fakturering
  • Pris: kostnaden per träningsperiod
  • Ålder (detta är minimi eller startåldern)
Lägg till en ny träningsavgift

Inställningar

I träningsavgifternas inställningar går det att definiera olika rabatter.

Träningsavgifternas inställningar

Ifall en syskonrabatt skall tillämpas, är det bara att fylla i rätt procentenhet i fältet Rabattprocent för syskon. Ifall barn till ledare eller tränare skall få en rabatt så fylls detta i fältet Rabattprocent för barn till ledare och tränare.

För att kunna veta vilka medlemmar som är barn till ledare eller tränare utnyttjar Membra taggar. Skapa en medlemstagg för denna grupp, den kan heta vad som helst och lägg till alla medlemmar som är barn till ledare eller tränare. I träningsavgifternas inställningar väljer man nu den taggen genom Lägg till-knappen i meny gruppen Taggar. Ifall taggen skall bytas ut väljer man först Rensa och sedan väljer man den nya taggen.

Träningsperiod

Eftersom träningsperioderna kan variera mycket beroende på föreningens verksamhet, går det att definiera perioderna själv i Membra. Det går att lägga till, ändra eller ta bort träningsperioder. Faktureringen baserar sig på perioderna.

Träningsavgifternas perioder

Fakturera träningsavgifterna

För att skapa alla träningsavgiftsfakturor på en gång, gå via huvudmenyn till Fakturor och välj Skapa.

Välj endast Träningsperiod och den aktuella perioden. Nu behövs det bara kollas att fakturadatumet och förfallodatumet är korrekt, skriva in en lämplig fakturatext och klicka på Skapa fakturor.

Skapa fakturor för träningsavgifterna

Membra kommer att göra följande

• Kolla vilka alla medlemmar har krux i fältet Träningsavgift under Övrigt-fliken på medlemskortet
  • Räkna ut deras ålder och välja korrekt träningsavgift på basis av åldern
  • Ta i beaktande hushållsansvariga (lägger alla i ett hushåll på samma faktura där mottagaren är hushållsansvarige)
  • Ta i beaktande syskonrabatter
  • Ta i beaktande rabatter för medlemmar som är i Barn till Tränare/ledare taggen

Ifall endast en enskild träningsavgift skall faktureras, gå till Medlemmar och sök fram den medlemmen som skall få faktura. Klicka på Fakturera uppe i blåa balken och välj på samma sätt endast Träningsperiod för at skapa fakturan.